Total de visualitzacions de pàgina:

dilluns, 22 de juliol del 2013

SALEWA FIRETAIL

SALEWA  FIRETAIL100% CÒMODE
100% TÈCNICA
100% RESISTENT


"L’únic calçat de muntanya que es pot utilitzar pels recorreguts d’escalada tècnica més difícils que porten a les parets verticals, el confort i la lleugeresa del calçat d’excursionisme unit a les característiques tècniques del  veritable calçat de muntanya, amb sola exterior en VIBRAM de gran adherència y el canto de goma.  "

Amb aquesta explicació és amb la que Salewa ens explica les ja famoses i conegudes SALEWA FIRETAIL
Si haguessim de definir-vos aquest calçat, us diriem que és un calçat de muntanya extremadament còmode, tècnic i resistent, per a llargues caminades, passejades suaus, grimpades tècniques i complicats passos en paret. És a dir, possiblemet el calçat més polivalent de muntanya que tenim ara mateix al mercat.
Ens arriba des d'Italia en tres acabats diferents: la Firevent, la Firetail, i la Firetail GTX: el model base es la Firetail, de la que se'n deriva la Firevent, igual que ella però molt més transpirable, i la Firetail GTX, la qual incorpora una membrana Gore-tex per a estar protegits de l'aigua en les condicions més extremes.


A GR11 GRANOLLERS les hem provat, maltractat i testat en totes les condicions possibles, i aquesta és la nostra experiència:


El primer que hem de saber abans d'entrar en matèria són tres característiques principals que incorporen molts models de Salewa, i en concret les Firetail: la Plantilla Multiple-Fit, els cordons per l'escalada i el 3F SYSTEM.El primer que ens sobte quan mirem l'interior és la doble plantilla, un sistema innovador amb el qual deixant només la plantilla superior negre i retirant la inferior en groc guanyem un espai que no es possible en els mitjos números, amb el qual podrem aconseguir un espai perfecte adequat al nostre peu, o en cas que no tinguem necessitat de retirar-la, podem jugar amb aquest sistema de cara a l'hivern, quan utilitzem un mitjó de més gruix.


En segon lloc, i serà sobre el que més treballarem després damunt del terreny, és la cordada que incorporen tots els models SALEWA fins a la mateixa punta del calçat, i que segons com la tensem, tindrem un calçat més comfortable, o més precís i tècnic. És en detalls com aquest on queda palès l'origen de la marca; l'alpinisme i l'escalada.

Per últim, i el que més crida l'atenció, és el 3F SYSTEM, que consisteix en un cordino d'acer molt prim que creua la sabata des de darrere el taló fins al centre de la sola, i amb una part lliure anclada a la subjecció superior dels cordons, per tant, quan tensem els cordons alhora estem aportant tota la subjecció necessària al nostre peu sense mermar el moviment i la flexibilitat al mateix.

Fins aquí les especificacións més tècniques i les característiques, però que passa quan ens les calcem? Que sentim? com es comporten sobre el terreny?

Les primeres sensacions a l'hora de calçar-nos les Firetail és primer de tot que es que cenyeix però no apreta, és l'amplada perfecte per a un ajustament òptim, i jugant amb la cordadura d'escalada fins a la punta podem adequar-les al terreny que haguem de trepitjar.
La sensació és d'anar descalç amb una sola que et protegeix de les irregularitats del terreny, un calçat lleuger que no trigarem massa més d'un o dos dies a donar-lo pel que fa al comfort de cara a la muntanya. 
Un cop sobre el terreny, al ajustar-se a la perfecció, fa que es redueixi molt la fatiga, i que tinguem molta precisió en els passos més tècnics i complicats, aportant-nos una sensació de confiança i seguretat que ens farà progressar de forma molt més efectiva i eficaç.El més sorprenent és que després d'un dia d'excursió dura, no tens la necessitat de treure't-les, i els peus no estan masegats i/o adormits.
És sens dubte, el calçat d'speed hikking amb més adherència sobre roca; no vol dir ni molt menys que es comporti malament en condicións de fang o terreny humit, en les quals es desenvolupa amb una més que sobrat grip, però és que quan les traslladem a terreny durs i rocosos, ens adonarem ràpidament que abans de posar-les al límit, ens acovardirem nosaltres..!
La durabilitat de la sola està molt per damunt de les seves competidores d'altres marques, i la de la carcassa exterior, al anar recoberta gran part en goma de peu de gat, ens assegura molt temps intactes encara que ens agradi maltractar-les.Esperem haver pogut desentrellar-vos els secrets d'aquest polivalent i tècnic calçat de muntanya, el podeu adquirir, entre d'altres llocs, a la nostra botiga de muntanya GR-11 GRANOLLERS, al carrer Mare de Déu de Núria 1, Granollers.

SALUT I MUNTANYA!

        Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada